Retete de peste

Home Saramura de peste

Adaugati la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Sondaj

Ce tip de peste preferati?
 

Vizitatori online

Avem 2 vizitatori online


Saramura de peste
Saramura de peste PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Martie 2011 14:19

Pentru pregatirea preparatului cunoscut sub numele de saramura de peste sunt necesare urmatoarele incrediente:

•    Patru kilograme de peste (se recomanda mai multe sortimente de peste pentru a putea prepara o saramura de peste delicioasa);
•    Cinci ardei grasi;
•    O capatana de usturoi;
•    Doi ardei iuti;
•    Doua legaturi de patrunjel;
•    250 mililitri ulei de floarea soarelui sau ulei de masline;
•    150 mililitri otet;
•    O jumatate de borcan de bulion;
•    Sare.

Pentru prepararea saramurii de peste se recomandasa se tina cont de urmatorii pasi:

•    Pestele se curata foarte bine si se elimina tot ceea ce ar putea sa nu ii ofere pestelui misorul propriu si anume de peste proaspat.
•    Dupa ce pestele a fost spalat si curatat este taiat in feli;
•    Intr-un vas se adauga 4 litri de apa impreuna cu uleiul si restul incredientelor si se fierb pret de 30 minute;
•    In acest timp pestele feliat se pune la cuptor pentru 20 minute unde se adauga o parte din ulei si 50 mililitri de otet;
•    Dupa ce pestele s-a copt se adauga patrunjelul;
•    Dupa ce toate acestea s-au incheiat pestele se mai adauga pentru inca 5 minute la fiert;
•    Saramura de peste se serveste cald sau rece in functie de preferinta fiecruia.

 



© www.de-peste.ro 2014