Retete de peste

Home Plachie de peste

Adaugati la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Sondaj

Ce tip de peste preferati?
 

Vizitatori online

Avem 32 vizitatori online


Plachie de peste
Plachie de peste PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Martie 2011 14:17

Pentru prepararea unei plachite de peste sunt necesare urmatoarele incrediente:

•    Doua kilograme de peste;
•    400 mililitri ulei;
•    Cinci – sase cepe mari (500 grame);
•    Patru – cinci graunti de ustoroi (suplimentar)
•    O jumatate de borcan de bulion;
•    Trei – patru frunze de dafin;
•    250 mililitri vin alb sec;
•    Doua plicuri cu piper boabe;
•    Sucul de la o lamanie;
•    Sare (dupa gust)
•    Trei – patru capace de otet (suplimentar).

Pentru pregatirea si prepararea unei plachii de peste sunt necesare unrmatoarele puncte:

•    pestele se spala si se curata foarte bine de solzi, intestine si branhii, pana ramane mirosul tipic de peste nu alte mirosuri;
•    Dupa ce este spalat in profunzime acesta este taiat in feli de cinci centimetri grosime;
•    Feliile de peste sunt uscate pe o carpa curata, apoi sunt trecute prin faina pana cand sunt acoperite in intregime, apoi sunt puse in tigae unde sunt rumenite;
•    O mica parte din ulei se adauga in tigae care este necesar prajirii, iar celalalt ulei este amestecat impreuna cu celelalte incrediente intr-un vas separat. De aici lipseste vinul. Ceea ce inseamna ca aceste nu se amesteca impreuna cu aceste incrediente;
•    Intr-un vas separat se caleste ceapa impreuna cu foile de dafin si cu piperul si doua lingurite de sare;
•    Ceapa trebuie calita pana devine lucioasa nu pana se rumeneste, ceea ce inseamna ca trebuie sa o lasam putin in vas, aproximativ 15 minute;
•    Dupa ce s-a calit ceapa se adauga bulionul, sucul de lamaie si bucatile de peste rumenite;
•    Se pune la cuptor si se lasa acolo aproximativ 30 minute;
•    Ne putem da seama cand este gata atunci cand uleiul se ridica la suprafata;
•    Plachia de peste se serveste rece.

 



© www.de-peste.ro 2014