Retete de peste

Home Plachie de peste

Adaugati la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Sondaj

Ce tip de peste preferati?
 

Vizitatori online

Avem 1 vizitator online


Plachie de peste
Plachie de peste PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Martie 2011 14:17

Pentru prepararea unei plachite de peste sunt necesare urmatoarele incrediente:

•    Doua kilograme de peste;
•    400 mililitri ulei;
•    Cinci – sase cepe mari (500 grame);
•    Patru – cinci graunti de ustoroi (suplimentar)
•    O jumatate de borcan de bulion;
•    Trei – patru frunze de dafin;
•    250 mililitri vin alb sec;
•    Doua plicuri cu piper boabe;
•    Sucul de la o lamanie;
•    Sare (dupa gust)
•    Trei – patru capace de otet (suplimentar).

Pentru pregatirea si prepararea unei plachii de peste sunt necesare unrmatoarele puncte:

•    pestele se spala si se curata foarte bine de solzi, intestine si branhii, pana ramane mirosul tipic de peste nu alte mirosuri;
•    Dupa ce este spalat in profunzime acesta este taiat in feli de cinci centimetri grosime;
•    Feliile de peste sunt uscate pe o carpa curata, apoi sunt trecute prin faina pana cand sunt acoperite in intregime, apoi sunt puse in tigae unde sunt rumenite;
•    O mica parte din ulei se adauga in tigae care este necesar prajirii, iar celalalt ulei este amestecat impreuna cu celelalte incrediente intr-un vas separat. De aici lipseste vinul. Ceea ce inseamna ca aceste nu se amesteca impreuna cu aceste incrediente;
•    Intr-un vas separat se caleste ceapa impreuna cu foile de dafin si cu piperul si doua lingurite de sare;
•    Ceapa trebuie calita pana devine lucioasa nu pana se rumeneste, ceea ce inseamna ca trebuie sa o lasam putin in vas, aproximativ 15 minute;
•    Dupa ce s-a calit ceapa se adauga bulionul, sucul de lamaie si bucatile de peste rumenite;
•    Se pune la cuptor si se lasa acolo aproximativ 30 minute;
•    Ne putem da seama cand este gata atunci cand uleiul se ridica la suprafata;
•    Plachia de peste se serveste rece.

 



© www.de-peste.ro 2014