Retete de peste

Home Peste marinat

Adaugati la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Sondaj

Ce tip de peste preferati?
 

Vizitatori online

Avem 2 vizitatori online


Peste marinat
Peste marinat PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Martie 2011 14:25

Pentru a putea pregati deliciosul tip de mancare cunoscut sub numele de peste marinat trebuie sa detinem urmatoarele incrediente:

•    Doua trei kilograme de peste (crap, salau, somn, etc);
•    Sare;
•    Piper;
•    500 grame de faina;
•    125 mililitri de ulei;
•    Sos marinat;
•    Patru – cinci morcovi;
•    Doua legaturi de patrunjel;
•    Patru cepe medii;
•    Un borcan de bulion de rosii;
•    Otet de mere, 50 mililitri;
•    Zahar (o lingurita);
•    Un plic cu foi de dafin;
•    Contimente tipice pentru pestele marinat).

Daca dorim sa preparam peste marinat trebuie sa avem in vedere urmatoarele idei punctate:

•    Daca am ales un tip de peste mare pentru a il marina, atunci se recomanda spalarea acestuia si taierea in felii potrivite; daca am ales un tip de peste mic, nu trebuie decat sa-l spalam, deoarece se recomanda sa ramana intreg pentru a se putea numi peste marinat;
•    Pestele curatat se sareaza;
•    Dupa ce se sareaza se presara cu piper macinat, apoi se trece prin faina si se pune in tigae la rumenit;
•    Dupa ce se raceste se impodobeste cu sosul marinat.

Sosul marinat este preparat in modul urmator:

•    Se curata si se spala toate zarzavaturile si apoi sunt taiate in bucatele mici sau cubulete;
•    Se pun intr-o cradita si se rumenesc putin in ulei;
•    Apoi se adauga restul incredientelor;
•    pestele marinat se serveste cald.

 



© www.de-peste.ro 2014