Retete de peste

Home Peste la gratar

Adaugati la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Sondaj

Ce tip de peste preferati?
 

Vizitatori online

Avem 5 vizitatori online


Peste la gratar
Peste la gratar PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Martie 2011 14:24

Pentru a pregatii deliciosul preparat cunoscut sub numele de peste la grata trebuie sa procuram urmatoarele incrediente:

•    Patru – cinci pesti proaspeti;
•    Patru ardei grasi;
•    Cinci cepe;
•    Trei ardei iuti;
•    O capatana de usturoi;
•    Doua rosii;
•    100 grame de ulei de floarea soarelui sau ulei de masline;
•    Condimente pentru peste la gratat.

Pentru dichisirea preparatului denumit peste la gratar trebuie sa urmarim punctele urmatoare:

•    Pestele se spala foarte bine de solzi si branhii apoi se goleste de intestine;
•    Se spala in profunzime inca odata pana cand ramane cu mirosul propriu si anume mirosul de peste proaspat;
•    Dupa ce s-a spalat foarte bine se unge cu ulei si se sareaza, apoi se pune intr-un vas gol si se lasa acolo 10 minute;
•    In acest timp, intr-un alt vas punem restul incredientelor si le amestecam.
•    Atentie, daca avem doua tipuri de ulei disponibile pentru pestele la gratar nu inseamna ca putem folosi ambele sortimente ci doar unul singur;
•    Dupa ce s-a amestecat compozitia se lasa putin de-o parte (2-3 minute);
•    In acest timp se incalzeste gratarul si se pune pestele care a fost sarat si feliat.
•    Pestele nu se pune oricum la gratar ci doar daca a fost tras prin sosul obtinut in urma amestecului facut mai devreme;
•    Pestele la gratar se poate servii cald sau rece in functie de preferinta fiecaruia.

 



© www.de-peste.ro 2014