Retete de peste

Home Icre de peste

Adaugati la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Sondaj

Ce tip de peste preferati?
 

Vizitatori online

Avem 1 vizitator online


Icre de peste
Icre de peste PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Martie 2011 14:20

Pentru cei interesati de pregatirea icrelor de peste, incredientele necesare sunt urmatoarele:

•    250 grame de icre de peste (orice rasa de peste);
•    50 grame untdelemn;
•    Trei linguri de suc de lamaie;
•    Sapte linguri de apa;
•    Doua lingurite de mustar.

Pentru prepararea icrelor de peste este necesara urmarirea urmatorelor puncte:

•    Icrele proaspete, inainte de a fi spalate se sareaza si se depoziteaza la frigider intr-un borcan timp de doua – trei zile.
•    Mustarul se amesteca impreuna cu sucul de lamaie pana devine un amestec omogen;
•    Icrele proaspete se aseaza intr-un vas unde se adauga amestecul omogen dintre sucul de lamaie si mustar;
•    Mustarul poate fi dulce sau iute, nu este o regula ci doar o preferinta;
•    Se amesteca bine icrele de peste cu omogenizarea mustarului dupa care se incepe adaugarea untdelemn-ului;
•    Untdelemnul se adauga identic cum se procedeaza si cu uleiul la maioneza. Ceea ce inseamna ca se adauga in timp se se amesteca, direct din sticluta dotata cu dop;
•    Daca devin prea tari in urma concentrarii se adauga cateva lingurite de apa rece;
•    Se adauga sucul de lamaie nu pentru gust, deoarece intr-o cantitate atat de mica unde exista icrede de peste si mustar nu se mai simte nimic din mirosul de lamaie sau din gustul acestuia. Motivul pentru care se adauga este acela ca sa devina mai albe si mai pufoase;
•    La fiecare cinci minute se adauga trei linguri cu apa pentru a le inmuia si a le marii masa;
•    Se poate adauga si ceapa daca este rasa foarte fin;
•    icrele de peste se consuma reci.

 



© www.de-peste.ro 2014