Retete de peste

Home Bors de peste

Adaugati la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Sondaj

Ce tip de peste preferati?
 

Vizitatori online

Avem 1 vizitator online


Bors de peste
Bors de peste PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Martie 2011 14:21

Pentru a pregatii deliciosul prepara cunoscut sub numele de bors de peste sunt necesare urmatoarele incrediente:

•    Cinci kilograme de peste (de la biban la babusca);
•    Doua kilograme de morcovi;
•    Trei kilograme de cartofi;
•    Trei kilograme de rosii coapte in profunzime;
•    Desi nu este un incredient, pentru a putea prepara un bors de peste de calitate se recomanda prepararea acestuia intr-un ceau de aproximativ    20 – 25 litri. Bineineteles ca activitatea trebuie facuta afara si nu in casa intr-o cradita obisnuita;
•    Sase – sapte cepe;
•    Patru – cinci ardei grasi;
•    Doi trei ardei iuti;
•    Patrunjel;
•    Leustean;
•    Sare si piper;
•    Cinci litri de bors de casa.

Pentru prepararea borsului de peste este necesara urmarirea urmatoarelor idei punctate:

•    Pentru inceput se pun toate incredientele pentru a obtine un bors de peste se pun in ceaun la fiert. Exceptie fac doar cartofii, acestia vor aparea mai tarziu impreuna cu pestele;
•    Dupa ce au fiert se scot din cheau toate zarzavaturile cu ajutorul unei strecuretori;
•    Dupa aceasta etapa se pune din nou ceaunul la foc si de data aceasta apare si pestele, insa doar atunci cand lichidul din ceaun clocoteste;
•    Cand a clocotit putin ceaunul este dat la o parte de pe foc si se pune acel lichid (borsule de casa in care s-a fiert tot) din ceaun in vase de unde va fi servit;
•    Odata pus in vas acesta este impodobit cu leusean;
•    Pestele este pus in mijlocul mesei si este obligatoriu sa existe ardei iute si o mare mamaliga tipic romanesc.

Ultima actualizare în Marţi, 15 Martie 2011 10:04
 



© www.de-peste.ro 2014