Retete de peste

Home Bors de peste

Adaugati la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Sondaj

Ce tip de peste preferati?
 

Vizitatori online

Avem 33 vizitatori online


Bors de peste
Bors de peste PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Martie 2011 14:21

Pentru a pregatii deliciosul prepara cunoscut sub numele de bors de peste sunt necesare urmatoarele incrediente:

•    Cinci kilograme de peste (de la biban la babusca);
•    Doua kilograme de morcovi;
•    Trei kilograme de cartofi;
•    Trei kilograme de rosii coapte in profunzime;
•    Desi nu este un incredient, pentru a putea prepara un bors de peste de calitate se recomanda prepararea acestuia intr-un ceau de aproximativ    20 – 25 litri. Bineineteles ca activitatea trebuie facuta afara si nu in casa intr-o cradita obisnuita;
•    Sase – sapte cepe;
•    Patru – cinci ardei grasi;
•    Doi trei ardei iuti;
•    Patrunjel;
•    Leustean;
•    Sare si piper;
•    Cinci litri de bors de casa.

Pentru prepararea borsului de peste este necesara urmarirea urmatoarelor idei punctate:

•    Pentru inceput se pun toate incredientele pentru a obtine un bors de peste se pun in ceaun la fiert. Exceptie fac doar cartofii, acestia vor aparea mai tarziu impreuna cu pestele;
•    Dupa ce au fiert se scot din cheau toate zarzavaturile cu ajutorul unei strecuretori;
•    Dupa aceasta etapa se pune din nou ceaunul la foc si de data aceasta apare si pestele, insa doar atunci cand lichidul din ceaun clocoteste;
•    Cand a clocotit putin ceaunul este dat la o parte de pe foc si se pune acel lichid (borsule de casa in care s-a fiert tot) din ceaun in vase de unde va fi servit;
•    Odata pus in vas acesta este impodobit cu leusean;
•    Pestele este pus in mijlocul mesei si este obligatoriu sa existe ardei iute si o mare mamaliga tipic romanesc.

Ultima actualizare în Marţi, 15 Martie 2011 10:04
 



© www.de-peste.ro 2014